PREGÓ 2013

10 marzo, 2013 / Redacción: Admin / Comentarios desactivados en PREGÓ 2013

Semana Santa Gandia

El diumenge 10 de març ha tingut lloc Pregó de la Setmana Santa de 2013 a l’església de les Escoles Pies a les 12:30 hores.

El pregó ha estat a càrrec del pare escolapi Enric Ferrer Solivares, sacerdot gandià, licenciat en teologia, professor de religió, llengua, literatura i història en diversos centres escolapis, autor de nombroses publicacions i crític literari de reconegut prestigi. Conseller del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcal Alfons el Vell i director de la seua revista anual Revista de la safor.

A l’acte han assistit l’Alcalde de Gandia, N’Arturo Torró, l’Abat, N’Àngel Saneugenio, la Presidenta de la Junta Major,Na Mª José Martí, la Padrina de la Setmana Santa i Cambrera del Crist ressuscitat 2013, Na Maite Moll, autoritats civils i religioses, Germans, Majors, Cambreres i membres de la Setmana Santa de Gandia.

El pregó ha estat centrat en la fe, en l’any de la Fe convocat per Benet XVI a través del  Porta Fidei, fent una ampla i documentada reflexió basada en tres parts:

Primera part: el cor de la fe. Ha disertat sobre Jesucrist, essència del cristianisme i la seua presència hui en dia així com del contingut i l’acte de la fe.

Segona part: la situació de la transmisió de la fe. En aquest punt ha dictat una documentada explicació sobre el context de la fe en la societat gandiana dels anys 50 del segle passat quan van ser creades o refundades la majoria de les germandats, així com de la situació actual amb la seua complexitat social i religiosa. Ha fet especial menció a la situació de crisi social i religiosa i al canvi de model, donant idees per a millorar l’actual situació.

Tercera part: Propostes per a l’Any de la Fe en la perspectiva de la Setmana Santa. En aquest punt ha invitat a les germandats a actuar en diferents situacions per tal de professar, celebrar, viure i pregar la fe de tots els que formen part de la Setmana santa Gandiana, donant idees concretes que es poden aplicar des de totes les germandats.

Finalment, ha donat algunes pistes per a adaptar l’espiritualitat al nostre temps. Ha fet una lectura creient de la situació religiosa, ha expressat l’alegria de la fe ante l’expectativa del Regne de Déu i ha conclós amb Maria, exemple i testimoni de la fe.