Presentació del Passio 2011

Seguint la línea dels darrers anys, vegem una progressió exponencial, hem passat de les 100 pàgines de fa tres anys a les 224 actuals, però aquest any no sols hi ha augmentat en quantitat, si no també en qualitat amb textos com els de Abelardo Hherrero, Modesto Viguri, Benjamin Santin, Fernando Carrasco, Anna Isabel Peirats o Joan Iborra, així com els poemes de Anselmo Cid, Juan Mª Llopis, Mª Josep Escrivà i del malograt Joan Monjo.Passio 2011

Però, mes important encara es l’aument de la qualitat, que veurem als textes del consiliari N’Angel Saneugenio, del Cardenal Amigo, Ramón Martín, Lorenzo Rodríguez, Jaime Santacruz, del pare Puig i dels retors Paco Valls, Rafael Sala i Vicent Soler, entre altres.

La portada es obra de Xavier Lledó, i esta composta per una imatge del Crist Jacent al moment de la Crucifixió amb màxim resplendor sobre la Creu. Sobre la imatge una franja de color bordeus d’uns cinc centímetres d’ample, on està escrit el nom de la revista i l’any corresponent, marca dels últims Passios.

En la contraportada podem veure els claus de la Crucifixió, envoltats per la corona d’espines i gotejant sang sobre les ones del nostre mar, el Mediterrani.

Obrint, sempre en primer lloc  Jesús Ressuscitat, imatge titular de la Junta Major,  sobre franja bordeus, triomfant sobre la mort.

Al  interior, el contingut està dividit en parts o capítols, una primera part general de presentació on podem veure els autors del cartell, i la portada, la Padrina de la Setmana Santa i Cambrera del Crist Ressuscitat 2011, Na Consuelo Monzó Escrivà, el pregoner Ximo Company, així com la reflexió del nostre consiliari, N’ Angel Saneugenio sobre els joves, amb motiu de les Jornades Mundials de la Joventut que es farán al mes d’agost a Madrid; la conferència del Cardenal Carlos Amigo als encontres de Barbastro, que es un regal que convida a la reflexió. La germandat de la Sagrada Oració de Jesús a l’Hort, els Sants Oficis i les desfilades processionals.

Seguidament un capítol resum de l’any Borgià, en ell han participat els pares jesuïtes Vicent  Marqués, Vicent Almiñana, Carlos Sancho, Enrique Lull, etc.; així com una recuperació d’un article de reflexió del Passio de l’any 1959, sobre Borja i la Eucaristía,  escrit per Antonio Martí, aleshores germà major de la Germandat del Crist de la Bona Mort.

Després, vegem el XXIX Concurs Nacional de Fotografia i el Pregó de l’any 2010, fet pel Pare Lamet. Les col·laboracions, reflexions i activitats de les diferents germandats. On destacaríem el Via Crucis de Jasna Gora.

Menció a banda, tres capítols importantissims aquest any: La música i la Setmana Santa, conta amb articles dels compositors de les últimes marxes estrenades en el darrer any, com Josep Gonzálbez, Vicent Mengual, Xavier Cabrera i Jacobo Ferrer.  Les Jornades Mundials de la Joventut a Madrid, reflexions per a joves i majors. I els 25 anys del Crist Jacent.

Han participat en la seua elaboració, les 18 germandats, al voltant de 80 persones (20 més que l’any passat), entre escrits, col·laboracions, dibuixos, pintures, fotografies, maquetació, etc…

 

7 Responses to :
Presentació del Passio 2011

 1. santafaz dice:

  Desde la Hermanadad de la Santa Faz queremos reconocer el gran trabajo y el trabajo bien hecho que ha tenido como conclusión éste magnifico Passio referente de la Semana Santa de Gandía.

 2. jesusnazareno dice:

  Por parte de la Hdad. de Nuestro Padre Jesús Nazareno, dejar constancia de nuestra más sincera Enhorabuena a esta Junta Mayor por el gran trabajo que se está haciendo con la creación de esta nueva página web y su actualización, intentaremos ir ayudando en todo lo posible.

 3. jesusnazareno dice:

  Y con relación al Passio, destacar que cada vez estamos llegando a una categoría superior con la confección del mismo, por lo que igualmente nuestra más sincera felicitación por ello.

 4. Germandat Ecce Homo dice:

  La Germandat del Santíssim Ecce Homo vol agrair l’esforç que està fent la Junta Directiva de la Junta Major de Germandats per tal d’aconseguir una pàgina web més dinàmica i que de moment es puga accedir a fer comentaris però desitgem que en un futur no molt llunya es puga inclòs penjar a la mateixa notícies per part de les germandats que composem aquesta JMGG.

 5. Jose dice:

  Gracias por los comentarios ya que así sabemos si habeis podido entrar y vuestras opiniones y en cuanto a lo de colgar directamente las noticias si quereis mas adelante se puede hacer…

 6. Germandat Ecce Homo dice:

  La missa fi d’exercici va tindre una bona participació de germans i germanes ja que d’un total de 120 assistents al sopar a la missa n’erem al voltant d’uns 90 i això és per felicitar-nos.
  En quant al sopar la vetlada va estar molt agradable, la gent va departir i varem fer germandat.
  Enhorabona a la Junta Directiva de JMGG.

 7. Germandat Ecce Homo dice:

  La Germandat Ecce Homo vos anima a assistir al Concert del Corpus Christi que ha organitzat la JMGG de Setmana Santa. Pinta molt bé

Comments are closed.